29 sep 14:00
Parochiehuis
10 okt 14:00

Regenboogalliantie

Op 9 oktober sluiten de Protestantse Gemeente en de Doopsgezinde Gemeente zich aan bij de Regenboogalliantie van de Gemeente Haarlemmermeer.
De burgerlijke gemeente Haarlemmermeer werd eind 2019 formeel regenbooggemeente.
Het doel daarvan is om ervoor te zorgen dat lhbti’s, lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, en transgender- en intersekse -personen zich in Haarlemmermeer meer welkom en veilig voelen.
Dit jaar vroeg de gemeente aan maatschappelijke organisaties om zich daarbij aan te sluiten. De Protestantse gemeente Hoofddorp en de Doopsgezinde Gemeente hebben zich in het verleden al aangesloten bij Wijdekerk. Het was daarom logisch dat ook zij deze stap zetten. Op die manier stralen zij uit dat ze geloven dat je voor God mag zijn wie je bent en dat je je in onze kerken niet alleen geaccepteerd, maar ook welkom mag weten.
Concreet betekent het dat zij op 9 oktober hun handtekening zetten onder het convenant dat de gemeente Haarlemmermeer heeft opgesteld. Dat verder op de kerken in dat weekend de regenboogvlag zal wapperen. En zondag 11 oktober is het de officiële coming-out-zondag. In de vieringen zal daar aandacht aan worden besteed.

Als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten van de Raad van Kerken? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief
Actuele informatie over wel/niet doorgaan van activiteiten van
de Raad van Kerken is te vinden in de agenda