1e Sobere maaltijd in het Parochiehuis: Eerlijke bankwijzer

Elke woensdag in de veertigdagentijd (behalve 1 april) is er tussen 18:15 en 19:15 een sobere maaltijd van soep en brood bij één van de kerken in Hoofddorp, met een inleiding over een maatschappelijk relevant onderwerp. Na de maaltijd is er op enkele locaties een korte vesper of viering bij te wonen.

kosten: donatie voor een goed doel.

Woensdag 26 februari in het Parochiehuis, naast Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1073

Onderwerp: Eerlijke bankwijzer PAX

De banken hebben honderden verbeteringen van beleid doorgevoerd op onder meer mensenrechten, wapens en voeding. Dat is de positieve uitwerking na tien jaar onderzoek én druk van de Eerlijke Bankwijzer. Cor Oudes, projectleider Eerlijke Bankwijzer bij de vredesorganisatie PAX, legt uit hoe het onderzoek van Pax en hoe wij met onze bankrekening, invloed kunnen uitoefenen op deze thema’s. www.eerlijkegeldwijzer.nl/bankwijzer/

KLIK HIER voor informatie over alle maaltijden

Een sobere maaltijd met een inleiding en gesprek over een maatschappelijk onderwerp.

Na een korte meditatieve tekst is er een inleiding van 10 tot 15 minuten. Dan volgt de maaltijd van soep en brood. Afgesloten wordt met reacties op de inleiding en beantwoording van vragen.

Na afloop wordt een bijdrage gevraagd en is bestemd  een goed doel.

aanmelden kan tot de maandag voor de maaltijd: secretariaat@hjoannesdedoper.nl

tel. 023 – 5638145.