Samen in Gesprek over Maria van Magdala: gaat niet door!

Ivm de maatregelen rondom Corona gaat de activiteit helaas niet door.
Hopelijk is er een ander moment waarop deze activiteit wel doorgang kan vinden.
Actuele informatie is ook dan te vinden op www.kerkeninhoofddorp

Themabijeenkomsten

Samen in gesprek over culturele, spirituele en maatschappelijke onderwerpen in samenwerking met de Katholieke Bond voor Ouderen.

Elke tweede donderdag van de maand van 14.00-16.00 uur in het parochiehuis, Kruisweg 1067

Opgave niet nodig, vrijwillige bijdrage voor koffie/thee.
9 april: Wij ‘ontmoeten’ Maria van Magdala ‘de apostel van de apostelen’. In de Middeleeuwen werd haar deze titel gegeven omdat zij de eerste getuige van de opstanding van Jezus was.
Zij is een van de meest spraakmakende figuren uit het Nieuwe Testament. In de loop der eeuwen is haar van alles toegedicht: ze zou een bekeerde zondares zijn geweest, maar misschien ook Jezus’ partner. Of was zij de ‘volledig ingewijde’, zoals we kunnen lezen in het evangelie van Maria (Magdalena)?

Els van Dongen kruipt in de huid van deze bijzondere vrouw en neemt ons mee in haar levensverhaal. We geven na het verhaal graag anderen de gelegenheid om te vertellen wat Maria Magdalena voor haar/hem betekent.

Na de pauze kijken we naar een gesprek van Paul Witteman met Herman Finkers over het Gregoriaans en we luisteren naar Statuit el Dominus, gezongen door de vrouwen van het a cappella kwintet Wishful Singing
volgende bijeenkomst van 'Samen in gesprek'

14 mei: We ervaren hoe analfabete mensen met een migrantenachtergrond Nederlands leren lezen en schrijven met behulp van een klokkenspel.

Informatie:
Coby Bergsma, j.j.bergsma@live.nl