26 feb 14:00
01 maa 10:00
09 maa 17:00

Repaircafé Hoofddorp, ook in februari

Woensdag 21 februari gaat Repair Café Hoofddorp weer open, in De Ark aan het Muiderbos. Vanaf 13.30 uur is iedereen met een defect apparaat, fiets met raar rammeltje of kapotte kleding welkom om het door de vrijwilligers te laten bekijken en repaeren, wat twee van de drie keer lukt.
Repair Cafés willen de afvalberg kleiner maken en de verspilling van grondstoffen tegengaan. Bovendien, zeggen de vrijwilligers: ‘als een apparaat gerepareerd kan worden, is dat óók goed voor je portemonnee!’. Haperende cd-spelers en stofzuigers, een knoop die aangezet moet worden of een jurk die wat korter moet: het zijn maar een paar voorbeelden van wat gerepareerd wordt. In Hoofddorp staan verstopte Senseo’s en Nespresso’s en kapotte fietsen nog steeds bovenaan.
De reparaties zijn gratis, wel vraagt het Repair Café een vrijwillige bijdrage, bijvoorbeeld van € 5. Verder zijn er op weer nieuwe vrijwilligers welkom: bijvoorbeeld als elektrische of ‘algemene’ klusser, als gastheer of -vrouw en als coördinator. Wie belangstelling heeft, is welkom om een keer te komen kijken of het wat voor haar of hem is.
Op woensdag 21 februari gaan de deuren van Repair Café Hoofddorp in De Ark open en aanmelden van reparaties kan tot half vier. De Ark ligt aan Muiderbos 36.

Er zijn ook Repair Cafés in Badhoevedorp (elke vierde woensdagmorgen) en Nieuw-Vennep (elke laatste vrijdagmiddag), Lisserbroek en Zwanenburg. Op maandag 26 februari wordt Repair Café Vijfhuizen geopend en is dan elke 3e maandagmiddag open. Dan kunnen Haarlemmermeerders kiezen uit zes locaties op verschillende tijden.

Alle informatie is te vinden op de Facebook-pagina van Repair Café Haarlemmermeer of op www.repaircafe.org