Theatervoorstelling ‘Wie ben ik’ door Kees van der Zwaard

Op de laatste dag van de Bonhoeffer-maand april stapt Kees van der Zwaard de wereld van Dietrich Bonhoeffer in.

In antwoord op de vraag ‘Wie ben ik?’ vecht Bonhoeffer tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis, met de dood voor ogen.

Toegang gratis – collecte bij uitgang

Donderdag 30 april 2020, aanvang 20:00 uur,

De Lichtkring, Lunenburgdreef 70

Bonhoeffer
Wie ben ik?

Op 5 mei 2020 is het 75 geleden, dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen.
Dan vieren wij de vrijheid. Op 9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid.
Dietrich Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler.
Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud.
Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela.
In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag.
In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’.

Hij speelt samen met alt-violiste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.