29 sep 14:00
Parochiehuis
10 okt 14:00

Startactiviteit: ‘Schoppenvrouw' door Ekaterina Levental

Startactiviteit van de ‘Raad van Kerken ‘Schoppenvrouw' door Ekaterina Levental.

De voorstelling is de start van seizoen 2020/2021 van de Raad van Kerken Hoofddorp. De regels zijn bekend: kom niet met gezondheidsklachten, ook niet als iemand bij u in huis ziek is.
Aanmelding voor deze voorstelling is noodzakelijk!  Vul het formulier in via de onderstaande link. Of bel met het parochiesecretariaat, tel. 023 563 81 45.

vrijdag 4 september

20.00 uur in de Marktpleinkerk, Marktplein 96, Hoofddorp

'Schoppenvrouw'

In deze theatervoorstelling vertolkt Ekaterina Levental het verhaal van vijf veerkrachtige vrouwen: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en Dora Gorohovskaya. Ekaterina, die ook vorig seizoen hier opende, wil deze vrouwen ‘oproepen, vertegenwoordigen, hun kracht verklanken en hun onmacht invoelbaar maken’.

Ekaterina Levental vertelt dit verhaal in een raamvertelling gebaseerd op haar eigen jeugd. Een leven met haar oma Dora Gorohovskaya, met wie ze haar slaapkamer deelde. Deze oorlogsheldin werd op handen gedragen. In tijden van nood wist zij hoe ze moest helpen. Maar thuis was ze een tiran met wie het dagelijks leven een hel kon zijn.

Die tegenstrijdigheid herkennen we, kracht en onmacht, in het krampachtige gedrag achter gesloten deuren. Gedrag dat schril afsteekt tegen het beeld dat de buitenwereld koestert.
Ekaterina speelt en zingt in deze aangrijpende performance, begeleid door prachtige muziek.
Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de conservatoria van Enschedé, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Ze werkt als performer met diverse theater-, opera- en dansgezelschappen, in binnen en buitenland. Daarnaast maakt ze deel uit van Duo Bilitis, dat diverse internationale prijzen won.
Wij kennen Ekaterina van haar eerdere voorstellingen, o.a. in 2019 'De Grens', over haar vlucht en eerste jaren in Nederland.
De toegang is gratis, er is een collecte aan de uitgang.