Oecumenische ontmoetingsdag

Crises, wat heeft God hiermee te maken.
De jaarlijkse Oecumenische ontmoetingsdag heeft meestal een maatschappelijk thema. Op vrijdag 30 oktober is het dit keer anders en willen we met elkaar het geloofsgesprek voeren. We gaan samen luisteren, wandelen, eten, spreken en vieren over wat God betekent voor ons persoonlijk leven en onze kijk op wereld.
Aanleiding is het proefschrift van Fokko Omta, predikant in Nieuwe Niedorp, die op zoek is gegaan naar de ware aard van de mens. Hij heeft onderzoek gedaan naar de betekenis van ‘zonde’ in een tijd waarin velen (van ons) niet meer geloven in ‘God als persoon’, maar wel openstaan voor het ‘goddelijke’.
We hebben een gezondheidscrisis, een klimaatcrisis, een vluchtelingencrisis. Ook in ons persoonlijk leven kennen we moeilijke momenten. Komt het allemaal nog goed? En heeft ons geloof in God hier nog iets mee te maken? Geeft het ons een heldere kijk op de ontwikkelingen, ontlenen wij steun aan ons geloof of versterkt het onze somberheid?
Op de ontmoetingsdag is er tijd om in stilte en in gesprek met anderen hierover na te denken: Op zoek naar je diepste Z/zelf en wat jouw drijft.
Het uitgebreide programma is te vinden op www.oecumenischplatformnh.nl. Aanmelden voor deze dag via email info@oecumenischplatformnh.nl.
Landelijke ontmoetingsdag Heiloo

Vrijdag 30 oktober 2020

11.00 – 15.00 uur. Ontvangst vanaf 10.30 uur

In Heiloo (locatie wordt later bekend gemaakt)