Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Actueel

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

26 feb 14:00
Boekwinkel Het Kruispunt
27 feb 20:00
Boekwinkel Het Kruispunt
01 maa 10:00
Marktpleinkerk
09 maa 17:00
De Ark

 

SITELINKS
www.raadvankerken
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

Bericht van het Luchthavenpastoraat

Vrijwilliger worden bij het Luchthavenpastoraat?   
Dat kan nu! Meld je aan.  Er is plaats voor enkele nieuwe vrijwilligers. Als je het ook leuk lijkt vrijwilliger te worden bij het LHP gebruik dan het aanmeldingsformulier op onze site: www.luchthavenpastoraat.nl
Je kunt ook een mail sturen naar ds Marieke Meiring Meiring_M@schiphol.nl

Het Luchthavenpastoraat

LHP op Schiphol vangt passagiers op die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen.  De drie luchthavenpastores proberen oplossingen te vinden zodat de reis vervolgd kan worden. Onopvallend doen zij hun dagelijkse werk 24/7. Binnen het LHP werken vijf kerkgenootschappen samen. 

Het Meditatiecentrum

of Stiltecentrum (SC) is het tastbare ‘gezicht’ van het LHP. Passagiers en werknemers komen, uit de soms hectische sfeer van de luchthaven, hier op adem. Het is een stille ruimte geschikt voor mediteren, rustig zitten, wat lezen en gebed. Iedereen is welkom, we hebben respect voor elkaar. Joodse mensen, christenen, moslims, moslima’s en belangstellenden (gelovig of niet) bezoeken het centrum.
 

De vrijwilligers

zijn de gastheren / dames van het SC. We zorgen voor een schone ruimte, netjes opgeruimd en bieden een luisterend oor als een bezoeker er om vraagt en roepen de d.d. pastor erbij als dat nodig is.  We werken in roosterdienst, gemiddeld 4 dagdelen (4 uur) per 2 maanden. Wekelijks assistentie bij de zondagse viering. Er zijn teamvergaderingen, bijscholingsdagen, een jaarlijks uitje en een reiskostenvergoeding. We werken ‘achter de grens’ en  hebben dus een pas. 

 


Er gebeurt veel in het Stiltecentrum, lees deze tekst uit het gastenboek.