Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Actueel

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

26 feb 14:00
Boekwinkel Het Kruispunt
27 feb 20:00
Boekwinkel Het Kruispunt
01 maa 10:00
Marktpleinkerk
09 maa 17:00
De Ark

 

SITELINKS
www.raadvankerken
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

Schilderijen en gedichten gevraagd

‘Recht door zee’

staat de laatste week van januari centraal in de kerken. Vanouds is het dan Gebedsweek voor de eenheid. In De Ark kunnen amateur-kunstenaars dan meedoen aan een expositie en aan een gedichten- en bewegingsavond.
Hoe beeld je ‘recht door zee’ uit?
‘Recht door zee’: je ziet mensen voor je waar je op aan kunt. Principieel zijn ze. Of (te) steil? Een klokkenluider misschien? Maar je ziet ook meteen beelden voor je. Golven van alle kanten en toch doorgaan, de Afsluitdijk, een rechte weg door een chaotische stad. In de Gebedsweek denken de kerken aan Mozes met zijn slavenvolk recht door zee. Maar bleven gelovigen zo ‘recht door zee’ of heersten zij weer over anderen en maakten hen tot slaven?
De Ark nodigt alle Haarlemmermeerders en mensen uit de verre omtrek uit om ‘iets’ te maken rond ‘Recht door zee’. Een foto, schilderij, ets, tekening, beeld, gedicht, performance, (zeer) kort verhaal, dans, lied, installatie enzovoort. Van half januari tot half februari is er een expositie van alle materialen. Op donderdag 25 januari is er een avond in De Ark om verhalen, liedjes, performance en dans te presenteren.
Meedoen? Stuur een mail en vermeld wat er in je opkomt en waar je mee aan de gang wilt. Meer informatie vragen kan daar ook. De Ark hoopt op veel deelnemers!

 

Meedoen?

Stuur een mail aan cultuurindeark@gmail.com
en vermeld wat er in je opkomt en waar je mee aan de gang wilt. Meer informatie vragen kan daar ook. De Ark hoopt op veel deelnemers!