Tentoonstelling 'Woord in Beeld'

Een spannende dialoog tussen woord en beeld: dat kenmerkt de kunst van Eline Gumbert uit Hoofddorp. Die is vanaf 15 september te zien in de tentoonstelling ‘Woord in Beeld’ in De Ark in Hoofddorp.
Meestal is er eerst het gedicht, dan komt het schilderij. ‘Het begint vaak met een gedachte, idee of gevoel’, vertelt Eline. ‘Die worden woorden. Later worden de woorden beelden. Het blijft in beweging. Woorden en beelden leggen elkaar niet uit, maar vertellen hun eigen verhaal. Liefst zou ik willen dat die beelden en woorden voor zichzelf kunnen spreken.’ Die dialoog tussen woord en beeld laat je als kijker steeds opnieuw kijken. Wat zie ik, wat lees ik, welk gesprek ontstaat er?
Eline Gumbert is aan de kunstacademie in Den Haag opgeleid tot grafisch vormgever. Daarna maakte ze eerst een overstap van de vorm van de tekst naar de inhoud, ze werd schrijver en dichter. Later keerde ze terug naar de drukkerij om het beeld weer bij het woord te voegen. De typografie van haar gedichten is een belangrijk onderdeel van de tekst. Er is op de tentoonstelling ook een gedichtenbundel van haar aanwezig.

De officiële opening vindt plaats op zondagmiddag 15 september om 17.00 uur in De Ark. Tot 18.00 uur is er naast woorden en beelden ook muziek en natuurlijk een hapje en drankje. Iedereen is welkom! Toegang vrij.

‘'Woord in Beeld’ in De Ark is elke dinsdagmiddag te zien van 13.30 tot 16.00 uur en zondags rond de kerkdienst van 10.30 uur. Oecumenisch kerkcentrum De Ark ligt aan Muiderbos 36 in Hoofddorp.