29 sep 14:00
Parochiehuis
10 okt 14:00

Herdenking Schipholbrand

Het is een zinvolle traditie, ontdekte het Platform Vluchtelingen vorige jaren, om jaarlijks de Schipholbrand te herdenken. Voor veel nabestaanden en overlevenden is het nog steeds niet voorbij, in hun hart en hoofd. Ook is er nog steeds discussie over de brandveiligheid in gevangenissen. Daarom organiseert het Platform ook dit jaar de herdenking op zaterdag 26 oktober om 19.00 uur.
Op die dag in 2005 ging ’s avonds laat in het cellencomplex op Schiphol-Oost het brandalarm af. Er vielen elf doden. Het gebouw is inmiddels verplaatst naar Schiphol-West, maar vlakbij de oude plek staat een klein monument achter Breguetlaan 67 tegenover de Shellpomp in Oude Meer. Daar is om 19.00 uur de sobere herdenking, ongeveer een half uur. Hoogtepunt is het noemen van de elf namen van de slachtoffers met een kaars en bloem. Protestkoor Morrend Volk werkt weer mee.
Wie erbij wil zijn nodigen we uit om bloemen mee te nemen.

In het Platform Vluchtelingen Haarlemmermeer werken samen Amnesty International Hoofddorp, Haarlemmermeerse Raden van Kerken, Caritas Haarlemmermeer, Humanistisch Verbond Haarlemmerland, P-Punt, Stichting Amalia, SMOM, Narhaba en Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer.

Het monument is te vinden bij Breguetlaan 67 in Oude Meer, aan de oostkant van Schiphol.

Voor alle informatie zie
www.vluchtelingenhaarlemmermeer.nl