Bonhoeffer in Hoofddorp

Schilderen rond gedichten van Bonhoeffer: woensdag 12 februari en 18 maart 2020,  20:00 – 22:00 uur, De Ark. Graag aanmelden i.v.m. aanschaf materiaal: Aarnoud van der Deijl,  ar.vanderdeijl@pghoofddorp.nl of 023 2000192.  Expositie van deze schilderijen: hele maand april in De Ark.
Expositie ‘Bonhoeffer75’: tien schilderijen van Jeltje Hoogenkamp (Culemborg) bij de tien gedichten, hele maand maart, De Ark.  Opening 1 maart, 10.30 uur in de kerkdienst in De Ark.  Te zien op zondag, op dinsdagmiddag tijdens de Markt-In van 13.30 – 16.00 uur en tijdens activiteiten.
Elke zondag vanaf 1 maart tot Pasen: kerkdiensten in De Ark rond de gedichten en schilderijen. Zondags 10.30 uur en ’s avonds in de week voor Pasen.
Donderdag 5 maart, 20.00 uur, De Ark: ‘Een gekooide vogel’ – gedichtenavond rond gedichten over bevrijding. Met de gedichten van Bonhoeffer, actuele gedichten en gedichten die de deelnemers meenemen. Begeleiding: Rien Wattel, rien.wattel@quicknet.nl of 06 16040860
Woensdag 11 maart, 10.00 uur, Stal op De Kaag: gedichtenochtend; zie 5 maart.
Donderdag 2 april, 20.00 uur, De Lichtkring: ontmoetingsavond Marktpleinkerk,  De Lichtkring en De Ark rond ‘God als stoplap’, korte inleiding en onderling gesprek; achtergrond: artikel ‘God niet als stoplap’ in Weerklank 41, febr. 2020.
Witte Donderdag 9, Goede Vrijdag 10 (beide 20.00 u) en Stille Zaterdag 11 april (21.00 u), De Lichtkring: ‘Niet weglopen’, drie vieringen bij Bonhoeffers sterfdag.
Donderdag 30 april, 20.00 uur, De Lichtkring: theatervoorstelling ‘Wie ben ik?’ Theatermaker Kees van der Zwaard stapt de wereld van Dietrich Bonhoeffer in. In antwoord op de vraag ‘Wie ben ik?’ vecht Bonhoeffer tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis, met de dood voor ogen. Met Kees van der Zwaard (Bonhoeffer) en altvioliste en actrice Roosmarijn Tuenter (zijn verloofde Maria von Wedemeyer). Toegang vrij; collecte bij uitgang.