29 sep 14:00
Parochiehuis
10 okt 14:00

Het najaarsprogramma 2020/2021 is uit

Het programma voor het najaar 2020/2021 is uit. Het staat vol mooie en inspirerende activiteiten die gratis te bezoeken zijn. Het thema is dit keer Veerkracht.
Het is het jaar dat we 75 jaar bevrijding vieren. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog heeft de Westerse wereld een enorme veerkracht laten zien, welke heeft geleid tot de grote welvaart waarin we nu leven.
In de Bijbel staan talloze verhalen over vrouwen en mannen die steeds weer de energie vonden om op te veren: tegen onrecht, tegen onderdrukking, na het noodlot wat ze trof, om een betere toekomst voor hen en hun nageslacht. Daarbij vonden ze vaak steun in hun geloof.
Ook in ons dagelijks leven hebben we vaak veerkracht nodig. Als veerkrachtige mensen zijn we beter in staat om problemen te overwinnen, om weer op te krabbelen na een verlies, of gewoon om ons staande te houden in het leven. In contact met elkaar kunnen we elkaar soms nét dat zetje geven dat nodig is, om vol te houden.
We ontdekken in de mensen om ons heen, maar ook in onszelf, wat onze inspiratiebronnen zijn die onze veerkracht aanwakkeren en versterken. Ook in de natuur zien we een enorme veerkracht. We zien hoe de natuur zich vaak weer hersteld en aanpast na een periode van ongunstige omstandigheden.
Veerkracht is het vermogen om goed om te gaan met tegenslagen en veranderingen. Het helpt je positief en sterk te blijven. Het is fijn om met elkaar te ontdekken waarin onze veerkracht ligt, en wellicht worden we daarbij, net als in de Bijbelverhalen, gesteund door elkaar en ons geloof. We zullen dat hard nodig hebben na deze bizarre coronaperiode.
Doe mee
Ontdek uw veerkracht in de vele workshops, bijeenkomsten en gespreksgroepen uit het najaarsprogramma. Haal de flyer in een van de deelnemende kerken.
Of download: pdf najaarsprogramma.
NB Data en locaties kunnen afwijken. Kijk voor actuele data en locaties in de Agenda op deze website