03 sep 20:00
29 okt 20:00
De Lichtkring

Pinksteren 2021

Op Pinksterzondag 23 mei vieren de Rooms-Katholieke parochie, de Doopsgezinde gemeente en de Protestantse gemeente Hoofddorp het Pinksterfeest.

Drie vieringen: De langste adem
Er zijn die dag drie vieringen met als thema: 'De Langste adem'.
De corona-epidemie vergt een lange adem van ons, maar de Geest van God geeft ons de adem en de kracht om vol te houden en als mensen van God verder te gaan. Het zijn diensten waarin verbondenheid en inspiratie centraal staan.

Marktpleinkerk, Marktplein 96
De dienst in de Marktpleinkerk begint om 9.30 uur.
Voorgangers zijn pater Bert Wooning (RK-parochie) en ds. Akke-Clara Thimm-Stelwagen (Doopsgezinde gemeente). De zang wordt verzorgd door Ilse van der A, organist is Hans van Noord en Christianne Lok begeleidt op de dwarsfluit.
Voor het bijwonen van de dienst kan in de voorafgaande week worden ingeschreven: > aanmelden
De dienst is te volgen via KerkTV.

H. Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1071
De dienst in de H. Joannes de Doperkerk begint om 10.00 uur.
Voorgangers zijn Aarnoud van der Deijl (Protestantse gemeente) en Matthew Thekkeyill (RK-parochie). Er is plek voor 35 bezoekers. U dient zich hiervoor aan te melden: > aanmelden.
Deze dienst is te volgen via het YouTubekanaal van de H.Joannes de Doperkerk. Klik hier.

Doopsgezinde Kerk, Hoofdweg 691
De dienst in de Doopsgezinde Kerk is van tevoren opgenomen. U vindt met Pinksteren een link op de website van de Doopsgezinde gemeente: dghaarlemmermeer.doopsgezind.nl.
Voorganger is Coen Wessel (Protestantse gemeente). De zang wordt verzorgd door Lucas Oskam en Els Tulen. Gert Jan Velders is organist.

Pinkster-speurtocht voor kinderen
Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan een Pinkster-speurtocht met leuke opdrachten in de Bijbelse Tuin van de Joannes de Doperkerk. Natuurlijk wordt ook het Pinksterverhaal verteld.
Verzamelen om 09.45 uur bij het Parochiehuis Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1073, Hoofddorp. Tussen 11.00-11.15 uur kunnen de kinderen weer worden opgehaald.
Aanmelden: kvd.marktpleinkerk@pghoofddorp.nl

Collectes
De collectes in deze diensten zijn voor de landelijke Raad van Kerken en voor Stichting Leergeld. Maak uw gift over op het bankrekeningnummer van Raad van kerken Hoofddorp: NL27 INGB 0005 4958 45 o.v.v. Pinkstercollecte. Of geef op 23 mei via de betaalsites van Joannes de Doperkerk of de Protestantse Gemeente Hoofddorp.

Informatie
Meer informatie over de Pinkstervieringen: Coen Wessel, c.wessel@pghoofddorp.nl.