21 sep 14:00
Parochiehuis
27 okt 14:00
Doopsgezinde Kerk

Voorstelling Bonhoeffer – Wie ben ik?

In de muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ stapt Kees van der Zwaard in de wereld van Dietrich Bonhoeffer.

Dietrich Bonhoeffer was een aanvankelijk zeer conservatief theoloog uit Duitsland die zich steeds meer tegen het nazi-regime ging verzetten. Zozeer dat hij in 1943 gevangen werd gezet. Toen ook nog aan het licht kwam dat hij verbonden was met de mensen die een aanslag op Hitler hadden gepleegd werd hij ter dood veroordeeld en opgehangen.

Hij deelde zijn onverzettelijkheid met mensen als Etty Hillesum, Martin Luther King en Nelson Mandela. Zie ook pagina 5 en 6 van deze Weerklank. In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde.

In de muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.

Datum: vrijdag 29 oktober 2021

Plaats: De Lichtkring, Lunenburgdreef 70, Hoofddorp

Toegang gratis – collecte bij uitgang.

Reserveren noodzakelijk

Reserveren kan via het aanmeldformulier

Week van Gebed

Van zondag 26 september t/m zaterdag 2 oktober 2021 vindt de Week van Gebed plaats. Er wordt dan op diverse plaatsen in de Haarlemmermeer gebeden.

We geloven dat Gods Koninkrijk alle facetten van het leven en van de maatschappij omvat. Als kerk staan we midden in de samenleving en maken daar deel van uit. Daarom zijn de gebedsavonden in deze week niet alleen in kerken, maar ook in scholen en andere openbare gebouwen.

Alle samenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.
Details over de Week van Gebed en de locaties volgen nog.

Meer informatie bij Martin Piet, mail  of bel 06 – 513 539 14.

Nieuwsbrief
Met een abonnement op de nieuwsbrief van de Raad van Kerken bent u als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via mail