20 mei 14:00
Parochiehuis

Pinksteren 2021
Op Pinksterzondag 23 mei vieren de Rooms-Katholieke parochie, de Doopsgezinde gemeente en de Protestantse gemeente Hoofddorp het Pinksterfeest.

Drie vieringen: De langste adem
Er zijn die dag drie vieringen met als thema: 'De Langste adem'.
De corona-epidemie vergt een lange adem van ons, maar de Geest van God geeft ons de adem en de kracht om vol te houden en als mensen van God verder te gaan. Het zijn diensten waarin verbondenheid en inspiratie centraal staan.

Marktpleinkerk, Marktplein 96
De dienst in de Marktpleinkerk begint om 9.30 uur.
Voorgangers zijn pater Bert Wooning (RK-parochie) en ds. Akke-Clara Thimm-Stelwagen (Doopsgezinde gemeente). De zang wordt verzorgd door Ilse van der A, organist is Hans van Noord en Christianne Lok begeleidt op de dwarsfluit.
Voor het bijwonen van de dienst kan in de voorafgaande week worden ingeschreven: > aanmelden
De dienst is te volgen via KerkTV.

H. Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1071
De dienst in de H. Joannes de Doperkerk begint om 10.00 uur.
Voorgangers zijn Aarnoud van der Deijl (Protestantse gemeente) en Matthew Thekkeyill (RK-parochie).
Deze dienst is te volgen via het YouTubekanaal van de H.Joannes de Doperkerk. Klik hier.

Doopsgezinde Kerk, Hoofdweg 691
De dienst in de Doopsgezinde Kerk is van tevoren opgenomen. U vindt met Pinksteren een link op de website van de Doopsgezinde gemeente: dghaarlemmermeer.doopsgezind.nl.
Voorganger is Coen Wessel (Protestantse gemeente). De zang wordt verzorgd door Lucas Oskam en Els Tulen. Gert Jan Velders is organist.

Kinderprogramma
Voor kinderen is er een speurtocht in de tuin van de RK-kerk.

Collectes
De collectes in deze diensten zijn voor de landelijke Raad van Kerken en voor Stichting Leergeld. Maak uw gift over op het bankrekeningnummer van Raad van kerken Hoofddorp: NL27 INGB 0005 4958 45 o.v.v. Pinkstercollecte. Of geef op 23 mei via de betaalsites van Joannes de Doperkerk of de Protestantse Gemeente Hoofddorp.

Informatie
Meer informatie over de Pinkstervieringen: Coen Wessel, c.wessel@pghoofddorp.nl.
Corona-maatregelen

In verband met de coronamaatregelen zijn er momenteel geen activiteiten van de Raad van Kerken.
Met een abonnement op de nieuwsbrief van de Raad van Kerken bent u als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via mail