27 okt 14:00
29 okt 20:00
De Lichtkring

Leerhuis Kerk en Israël: Leviticus

Bewustwording en bezinning op Jodendom.

De Engelse rabbijn Jonathan Sacks (1948-2020) schreef vele boeken. Daarin legde hij verbindingen tussen vele terreinen: theologie, filosofie, cultuur, politiek. Tot zijn oeuvre behoort onder meer een vijfdelig commentaar op de boeken van Tora. Gaandeweg verschijnen deze vijf commentaardelen in Nederlandse vertaling. In de leerhuisavonden in oktober en november 2021 en januari 2022 bespreken we thema’s uit zijn boeken over Leviticus en Numeri.
Programma

Donderdag 21 oktober 2021: Rondom het boek "Leviticus" van rabbijn Jonathan Sacks, ingeleid door ds. Adri van der Wal. Bijeenkomst via Zoom.

Donderdag 18 november 2021: Rondom het boek "Leviticus" van rabbijn Jonathan Sacks (vervolg), ingeleid door ds. Adri van der Wal. Bijeenkomst via Zoom.

Donderdag 27 januari 2022: We verdiepen ons in zijn boek over Numeri. In de Marktpleinkerk.
Tijd: 20:00 – 22:00 uur.

Informatie en aanmelden (noodzakelijk)

ds. Adri van der Wal
tel. 023 563 0997

of meld je aan via het aanmeldformulier

Over Leerhuis 'Kerk en Israël'

De werkgroep 'Kerk en Israël' is eind 1982 door de classis Hoofddorp ingesteld.

Doelstelling: "Het denken over de relatie tussen Kerk en Israël bevorderen en stimuleren. Interesse opwekken in de plaatselijke gemeenten". Met andere woorden: bewustwording en bezinning teneinde het inzicht in het Jodendom en het christendom te verdiepen.

Een van de manieren waarop dit wordt gerealiseerd is het organiseren van een leerhuis