27 okt 14:00
De Lichtkring

Samen in gesprek

Thema vandaag: Bezoek aan de RK-kerk in Halfweg

Henny Terwijn, die de rondleiding verzorgt, schrijft daarover:
“De kerk Onze Lieve Vrouw Geboorte is opnieuw in gebruik genomen na een enorme verbouwing en renovatie. Het kerkgebouw was te groot geworden voor de kleiner wordende gemeenschap en bouw- en onderhoudtechnisch in slechte staat. Na onderzoek en in overleg met de gemeente en het bisdom Haarlem-Amsterdam, werd besloten tot het halveren van het gebouw.
Een jaar lang is er keihard gewerkt om dit alles te realiseren. Het resultaat is meer dan alleen maar mooi.
De kerk werd in 1928 in de stijl van de Amsterdamse school ontworpen en gebouwd door Jan Kuijt (1844-1944). Bij de heropening van de kerk was de zoon van de architect zeer ingenomen met de wijzigingen en de halvering, veel van de oude stijl is dan ook bewaard gebleven maar er zijn natuurlijk ook nieuwe kunstwerken toegevoegd.”

Door middel van een presentatie en een korte film kunnen we horen en zien hoe een en ander tot stand is gekomen.

Vertrek

Vertrek met auto’s vanaf het kerkplein van de Joannes de Doperkerk om 13.30 uur.

Vrijwillige bijdrage voor koffie/thee en de kerk.

Aanmelden en vervoer

Telefonisch bij Coby Bergsma 023 565 24 00 of

per e-mail bij Els van Dongen welzijn@kbo-haarlemmermeer.nl.
Graag horen we dan van u of u met de auto gaat en anderen mee kunt nemen of dat uzelf mee wilt rijden.

Bijeenkomsten 'Samen in Gesprek' worden georganiseerd door de KBO-seniorenvereniging samen met de parochie Joannes de Doper. Voor de koffie/thee vragen we een vrijwillige bijdrage.