KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

29 jan 13:30
10 feb 14:00
14 feb 20:00
De Lichtkring
15 feb 20:00
01 maa 20:00
02 maa 18:15
09 maa 18:15

www.raadvankerken.nl

Samen in gesprek

Vandaag is het thema: Oude fresco's en mozaïeken.

Rob Mascini is vanmiddag weer onze gast. Als hij komt, zijn we verzekerd van een boeiende bijeenkomst. Hij schrijft ons:
“Graag wil ik met u een wandeling maken langs de oudste fresco’s en mozaïeken van Rome. Vanaf ongeveer het jaar 200 tot en met het jaar dertienhonderd zien we de prachtigste afbeeldingen van wat de eerste christenen geloofden. Het zijn de wortels van het christendom. We kennen de namen van de kunstenaars niet. Het zijn afbeeldingen gemaakt door onbekende gewone gelovigen. En daarom geeft het zo goed weer wat onder de gewone mensen leefde. We zien de eerste afbeeldingen van Christus, van Maria en van allerlei Bijbelse figuren en verhalen. Ook zien we de portretten en geschiedenissen van individuele gelovigen en bekende en onbekende heiligen. Ik verheug me er op u daarover te vertellen.”

Datum, tijd, locatie

Donderdag 10 februari 2022

Tijd: 14:00-16:00 uur

Plaats: Parochiehuis Joannes de Doperkerk,
Kruisweg 1073, Hoofddorp

Aanmelden en informatie

Telefonisch bij Coby Bergsma 023 565 24 00 of

per e-mail bij Els van Dongen,
welzijn@kbo-haarlemmermeer.nl

Vervoer

Kunt u niet zelfstandig naar het Parochiehuis komen, laat dat dan weten, dan wordt u opgehaald.

Bijeenkomsten 'Samen in Gesprek' worden georganiseerd door de KBO-seniorenvereniging samen met de parochie Joannes de Doper. Voor de koffie/thee vragen we een vrijwillige bijdrage.