KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

20 mei 17:00
25 mei 18:00
het Fundament
27 mei 17:00
01 jun 18:00
het Fundament
02 jun 20:00
03 jun 17:00
05 jun 09:30
05 jun 10:00

www.raadvankerken.nl

1e Sobere maaltijd: Zero Waste

Elke woensdag in de veertigdagentijd (behalve 6 april) is er tussen 18:15 en 19:15 uur een sobere maaltijd van soep en brood bij één van de kerken in Hoofddorp, met een inleiding over een maatschappelijk relevant onderwerp. Na de maaltijd is er op enkele locaties een korte vesper of viering bij te wonen.

kosten: donatie voor een goed doel.

Woensdag 2 maart in het Parochiehuis, naast Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1073

Onderwerp: Op weg naar Zero Waste

In de westerse wereld wordt een veel te grote hoeveelheid grondstoffen en energie verbruikt. Een circulaire economie is het doel van Nederland in 2050. Toekomstmuziek? Lianne Willig vertelt hoe zij de hoeveelheid (plastic) afval in haar huishouden nu al drastisch reduceert.

Aanmelden en digitaal kijken
Opgeven bij secretariaat@hjoannesdedoper.nl, tel. 023 56 38 145 (9-12 uur)
Niet via internet te volgen.

Een sobere maaltijd met een inleiding en gesprek over een maatschappelijk onderwerp.

Na een korte meditatieve tekst is er een inleiding van 10 tot 15 minuten. Dan volgt de maaltijd van soep en brood. Afgesloten wordt met reacties op de inleiding en beantwoording van vragen.

Na afloop wordt een bijdrage gevraagd en is bestemd een goed doel.