KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

18 aug 10:00
20 aug 10:00
Leiden
25 aug 10:00
27 aug 12:00
Bijbelse tuin
08 sep 14:00
Parochiehuis
09 sep 20:00
17 sep 14:00

www.raadvankerken.nl

De poppenspeler van Warschau

‘De Poppenspeler van Warschau’ gaat over keuzes, moed en overlevingskunst. Op vrijdag 9 september wordt deze muzikale vertelvoorstelling opgevoerd in De Lichtkring.

Warschau 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. Een tienerjongen probeert te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas van zijn opa, vol met verborgen zakken, vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje brengt hij die tot leven. Met zijn poppenspel vrolijkt hij zieke kinderen op, verslagen buren en wanhopige familieleden. Iedereen in het getto heeft het over de magie van die poppenspeler die niet alleen afleiding, maar ook troost biedt.

Tot de jongen op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd lijkt ontsnappen onmogelijk. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?

‘De poppenspeler van Warschau’ is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos.

Deze muzikale vertelvoorstelling (12+) is gebaseerd op de gelijknamige roman ‘De poppenspeler van Warschau’ van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte ware feiten en werkelijke personages als uitgangspunt voor haar boek.

Spel: Pauline Seebregts, spel & zang en Gottfrid van Eck, spel & muziek.

Informatie voorstelling

Datum: vrijdag 9 september, 20.00 uur
Plaats: De Lichtkring, Lunenburgdreef 70
De voorstelling duurt 65 à 75 minuten, zonder pauze.
De toegang is gratis, er is een collecte bij de uitgang.
Aanmelding is (nog) niet nodig.

Hou de website in de gaten voor actuele informatie.