KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

12 okt 20:00
13 okt 14:00
Parochiehuis
20 okt 20:00
26 okt 19:30
Doopsgezinde Kerk

www.raadvankerken.nl

Samen in gesprek: Paus Franciscus en kerkvernieuwing

Tijdens de bijeenkomsten 'Samen in gesprek' praten we met elkaar over een cultureel, religieus of maatschappelijk onderwerp.

Middag over paus Franciscus

Toen op 13 maart 2013 Franciscus tot paus was gekozen duurde het verschrikkelijk lang voordat ij op het balkon gepresenteerd werd. De mensen op het Sint Pietersplein vroegen zich af wat of er aan de hand was. Wat bleek… de nieuwe paus weigerde de pompeuze kleding aan te trekken die de kardinalen voor hem klaar gehangen hadden. Met zijn armen over elkaar zei hij alleen in zijn witte toga op het balkon te verschijnen. En zo gebeurde het… heel eenvoudig stapte hij naar buiten en sprak: “goede avond allemaal…”. Met dezelfde stijfkoppigheid ging hij meteen aan de slag om het Vaticaan en de katholieke kerk te hervormen tot een kerk die dichter bij de mensen staat. Deze hoogbejaarde paus heeft nu zeer veel bereikt. Wij hier in Nederland merken dat misschien niet zo. Maar ik wil deze middag graag met u wat achter de gordijnen van de kerk kijken. Ik wil u over deze paus vertellen, Wat hem beweegt. Hoe hij leeft. Wat hij zegt en wat hij soms tot schrik van prelaten en bisschoppen spontaan kan doen. Er is veel veranderd, op vele plekken in de wereld en niet in het minst in Rome zelf.

Begeleiding: Pastor Rob Mascini

Datum, tijd en locatie

Donderdag 10 november 2022

Tijd: 14.00-16.00 uur

Plaats: Parochiehuis Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1073, Hoofddorp

Telefonisch bij Coby Bergsma 023 565 24 00. j.j.bergsma@.nl

Vervoer
Kunt u niet zelfstandig naar het Parochiehuis komen, laat dat dan weten, dan wordt u opgehaald.

Vrijwillige bijdrage koffie/thee

.

Volgende bijeenkomsten:
8 december 2022: Racisme en het slavernijverleden van Nederland
12 januari 2023: Marc Chagall
Bijeenkomsten 'Samen in Gesprek' worden georganiseerd door de KBO-seniorenvereniging samen met de parochie Joannes de Doper.