KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

03 feb 17:00
De Lichtkring
06 feb 20:00
09 feb 14:00
Parochiehuis
03 maa 17:00
Joannes de Doper
06 maa 20:00

www.raadvankerken.nl

Samen in gesprek: racisme en slavernijverleden

Tijdens de bijeenkomsten 'Samen in gesprek' praten we met elkaar over een cultureel, religieus of maatschappelijk onderwerp.

Met Elaine Veldema, initiatiefneemster van het slavernijmonument in Hoofddorp, gaan we in gesprek over racisme en het slavernijverleden van Nederland.

In Hoofddorp staat aan de Kruisweg bij het Hoofddorpse bos een indrukwekkend monument over de afschaffing van de slavernij. Elk jaar is daar op 1 juli op Keti Koti, (dat verbreken van de ketenen betekent) een kleurrijke herdenkingsbijeenkomst.

In 2023 is het 150 jaar geleden dat in Nederland de slavernij werd afgeschaft. Wat weten wij van het verleden van de slavernij? Zou het goed zijn dat de Nederlandse regering daar excuses voor aanbiedt, zoals sommige gemeentes dat gedaan hebben? En hoe gaan we om met slavernij in onze tijd? Goed om bij Samen in Gesprek rond de dag van de rechten van de mens stil te staan bij vragen rondom slavernij.
We doen dat graag samen met Elaine Veldema, afkomstig uit Suriname, die het initiatief nam tot het oprichten van het monument en het in Haarlemmermeer gedenken en vieren van Keti Koti. Waarom vond zij het tot oprichten van een monument in Haarlemmermeer zo belangrijk en het gedenken en vieren van Keti Koti?

Iedereen, die er samen over in gesprek wil gaan is van harte welkom.

Datum, tijd en locatie

Donderdag 8 december 2022

Tijd: 14.00-16.00 uur

Plaats: Parochiehuis Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1073, Hoofddorp

Aanmelden en informatie
Telefonisch bij Coby Bergsma 023 565 24 00 of bij Leo Mesman, mesmanleo51@gmail.com

Vervoer
Kunt u niet zelfstandig naar het Parochiehuis komen, laat dat dan weten, dan wordt u opgehaald.

Vrijwillige bijdrage koffie/thee

.

Volgende bijeenkomst:
12 januari 2023: Marc Chagall
Bijeenkomsten 'Samen in Gesprek' worden georganiseerd door de KBO-seniorenvereniging samen met de parochie Joannes de Doper.