KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Joannes de Doper
het Fundament
06 jan 17:00
Doopsgezinde Kerk
12 jan 14:00
09 feb 14:00

www.raadvankerken.nl

Leeskring: Donderdagmiddagdochter

In het boek ‘Donderdagmiddagdochter’ schrijft Stevo Akkerman (journalist, columnist Trouw) over diverse persoonlijke thema’s. Het boek is het oprecht verhaal van een vader die om moet gaan met verlies van zijn kind, van een echtgenoot die zijn huwelijk door de vingers ziet glippen en van een man die zijn geloof moet herijken.
Op een donderdagmiddag wordt Evy Elise geboren. Echo’s hebben uitgewezen dat zij niet levensvatbaar is en diezelfde donderdag wordt ook haar dag van overlijden. Tien jaar later acht Stevo de tijd rijp voor ‘Donderdagmiddagdochter’ en vertelt hij haar wie haar vader is, waar hij vandaan komt, hoe hij als kind en puber was, hoe hij zich in zijn geloofsleven en de relatie met de moeder van Evy Elise ontwikkeld heeft. Het boek bevat drie verhaallijnen die we bespreken: (1) het omgaan met het verlies van een stilgeboren kind, (2) het opgroeien in een behoudend gereformeerd gezin in de jaren ’60-’70 en je daartoe verhouden en (3) de relatie van Stevo en Maria die onder druk staat vanwege het verdriet om Evy Elise en het gegeven dat beide zich anders ontwikkelen op het vlak van geloof en spiritualiteit.

Datum, tijd en locatie

Woensdag 2 november 2022

Tijd: 20:00 - 21:30 uur

Plaats: Marktpleinkerk, Marktplein 96,
Hoofddorp

Informatie en aanmelden

Ds. Arie de Winter
as.dewinter@pghoofddorp.nl
tel. 06 1754 0812

Boek
Donderdagmiddagdochter (2013), Stevo Akkerman, ISBN 9789046815304160.