KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

12 okt 20:00
13 okt 14:00
Parochiehuis
20 okt 20:00
26 okt 19:30
Doopsgezinde Kerk

www.raadvankerken.nl

Leeskring: 'Moeder en zoon' Abdelkader Benali

‘Voor haar ben ik die zoon die altijd weg was, die ervoor koos om zijn vleugels uit te slaan, het huis te verlaten zodra dat kon (ik was achttien toen ik op mezelf ging wonen) en daarna maar zelden van zich liet horen.’ Het zijn woorden van Abdelkader Benali, uit het boekje Moeder en zoon. Een verhaal over thuiskomen. De auteur las het wereldberoemde boek “Eindelijk thuis” van Henri Nouwen. En schreef er een eigen verhaal over. Daarin lees je dat hij zijn moeder meeneemt naar Sint-Petersburg om haar het schilderij dat Rembrandt maakte van “De Verloren Zoon,” te laten zien. Al lezend kom je achter zijn eigen ervaringen met thuiskomen en de relatie tot zijn ouders. Maar ook stelt dit boekje een paar verrassende vragen bij het zo bekende Bijbelverhaal. De toon in dit verhaal is openhartig en tegelijk luchtig. Tijdens de bespreking nemen we ook tijd om naar de Bijbelse tuin te lopen en daar te kijken naar het beeld van “De verloren zoon” dat Karel Gomes maakte. Ook hij had er een verhaal bij.

Begeleiding: Ria Stolk

Datum, tijd en locatie