KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

03 feb 17:00
De Lichtkring
06 feb 20:00
09 feb 14:00
Parochiehuis
03 maa 17:00
Joannes de Doper
06 maa 20:00

www.raadvankerken.nl

Weerbarstige Parabels

We spreken met elkaar over de gelijkenissen van Jezus en hun joodse achtergrond en kijken welke gelijkenissen we lastig vinden.

Denker des Vaderlands, Paul van Tongeren, redigeerde een paar jaar geleden het boek 'Opnieuw gelezen. Hedendaagse schrijvers over de parabels' waarin hijzelf ook een parabel bespreekt. Het gaat in deze bundel vooral om de weerbarstige parabels: Waarom wordt die onrechtvaardige rentmeester geprezen? Waarom moet ik alles opgeven als ik Jezus wil volgen? Waarom wordt die ene bruiloftsgast weer naar buiten gegooid?

Tussen Pasen en Pinksteren lezen we in De Ark deze parabels. Paul van Tongeren komt zelf ook, op 23 april. Op deze avond bereiden we ons hierop voor.

Datum, tijd en locatie

Maandag 6 maart 2023