Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Nieuws

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

30 apr 14:00
Verzetsmonument
02 mei 14:00
Parochiehuis
11 mei 14:00
Parochiehuis
22 mei 14:00
Doopsgezinde Kerk
31 mei 14:30
Doopsgezinde Kerk

 

SITELINKS
www.raadvankerken.nl
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

Bevrijdingswandeling 2023

Wijkraad Toolenburg en de Raad van Kerken Hoofddorp organiseren op zondagmiddag 30 april een bevrijdingswandeling langs herdenkingsplekken in Hoofddorp.


Coen Wessel, predikant van De Lichtkring, vertelt over de wandeling: 'Deze activiteit is voor ons een aanloop naar de 4 mei herdenking. In de tocht willen we stilstaan bij de monumenten en straten in de wijk die met de oorlog in ons eigen land te maken hebben. Daarnaast zullen we ook een verbinding leggen met de oorlog in Oekraïne.'

 

De wandeling begint op zondagmiddag 30 april om 14.00 uur bij het verzetsmonument op de hoek van de Burgemeester van Stamplein en de Nieuweweg. Daar wordt een minuut stilte gehouden en kunt u bloemen meenemen. Daarna wandelen we door de Verzetswijk, met straten genoemd naar verzetsstrijders, naar het beeld van ‘De drie Vogels’ van Truus Menger (vriendin van Hannie Schaft) in de wijk Pax. Aan het eind van deze tocht kunnen wandelaars een kop koffie krijgen in ‘De Boerderij’ aan de Lutulistraat. Met bus 341 kan iedereen weer terug naar het Van Stamplein.
 

 

 

Meer informatie is te krijgen bij c.wessel@pghoofddorp.nl.