Parochiehuis
Parochiehuis
21 jan 20:00

Regenboogalliantie

Op 9 oktober sloten de Protestantse Gemeente en de Doopsgezinde Gemeente zich aan bij de Regenboogalliantie van de Gemeente Haarlemmermeer.

De burgerlijke gemeente Haarlemmermeer werd eind 2019 formeel regenbooggemeente.
Het doel daarvan is om ervoor te zorgen dat lhbti’s, lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, en transgender- en intersekse -personen zich in Haarlemmermeer meer welkom en veilig voelen.
Dit jaar vroeg de gemeente aan maatschappelijke organisaties om zich daarbij aan te sluiten. De Protestantse gemeente Hoofddorp en de Doopsgezinde Gemeente hebben zich in het verleden al aangesloten bij Wijdekerk. Het was daarom logisch dat ook zij deze stap zetten. Op die manier stralen zij uit dat ze geloven dat je voor God mag zijn wie je bent en dat je je in onze kerken niet alleen geaccepteerd, maar ook welkom mag weten.
Op 9 oktober hebben de kerken hun handtekening gezet onder het convenant dat de gemeente Haarlemmermeer heeft opgesteld. Op de kerken wapperde op zondag 11 oktober, Coming-Out-zondag, de regenboogvlag.