Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Nieuws

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

18 aug 10:00
De Lichtkring
20 aug 10:00
Leiden
25 aug 10:00
De Lichtkring
27 aug 12:00
Bijbelse tuin
08 sep 14:00
Parochiehuis
09 sep 20:00
De Lichtkring
17 sep 14:00
Boekwinkel Het Kruispunt

 

SITELINKS
www.raadvankerken.nl
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.boekwinkelhetkruispunt.nl

#Redwednesday

 “Godsdienstvrijheid is een mensenrecht”, zegt Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood.“Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd in werk of huisvesting, of bedreigd met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof.” Gezien bovenstaande valt hier anno nu nog veel aan te verbeteren en daarom doet hij namens zijn organisatie een oproep aan iedereen die het belang van godsdienstvrijheid onderschrijft: sta op voor die deze zo belangrijke, basale, geestelijke waarde en doe op 25 november aanstaande mee met RedWednesday, de speciale actiedag die daarvoor in het leven werd geroepen.

 

Op RedWednesday, de naam zegt het al, draait alles om de kleur ROOD. Voel je je betrokken, laat dat dan zien door het dragen van iets roods, zoals bijvoorbeeld een speciale Redwednesday-button. RedWednesday is ook een dag van de kerken, waarvan er een flink aantal, als teken dat zij de actie ondersteunen, in vlammend rood worden gezet. Ook de Joannes De Doperkerk en de Marktpleinkerk in Hoofddorp worden verlicht. Zij doen dit jaar voor het eerst mee en laten zich op 25 november in het rood zien.

 

In 2019 was er een RedWednesday, die wereldwijd zo’n 335 miljoen mensen deed beseffen dat in tal van landen de keuze van een eigen religie aan banden wordt gelegd. Dit jaar wordt er aandacht gevraagd voor de vele beperkingen van geloofsvrijheid die minderheden lijdzaam moeten ondergaan. Met ‘rood’ geef je een signaal af!

 

Meer informatie op kerkinnood.nl/redwednesday2020