27 okt 14:00
29 okt 20:00
De Lichtkring

Voorstelling Dwars door de Bijbel

Verhalenverteller Kees Posthumus speelt op vrijdag 3 september in De Lichtkring in Hoofddorp zijn voorstelling ‘Dwars door de Bijbel’

In ‘Dwars door de Bijbel’ snelt Posthumus van Genesis naar Openbaringen, en weer terug. In tientallen korte verhalen, samenvattingen en nieuwe liedjes gaat hij op reis door de Schrift. Het gaat hem daarbij vooral om de ‘dwarse’ verhalen, over dappere doorzetters en dwarsliggers. Verhalen die je ook op een nieuwe manier kunt bekijken, dan doorgaans het geval is. Verhalen waar je soms ongemakkelijk van wordt en die je aan het denken zetten.
Geen verhaal is veilig. De torenbouw van Babel, in allerlei talen. De verloren zoon, de overspelige vrouw. De barmhartige Samaritaan, verteld vanuit de man die gewond aan de kant van de weg lag. Jefta met zijn onmogelijke belofte, Jona op zijn kansloze missie. De Bijbelverhalen zijn als het leven zelf, vol liefdes, teleurstellingen en wonderen, vol butsen en deuken, vol geloof, hoop en liefde. In ruim een uur bent u weer helemaal up-to-date met de Bijbel.

De voorstelling wordt gemaakt in opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland en sluit aan bij het jaarthema ‘Een goed verhaal’.

Kerkcentrum De Lichtkring
Lunenburgdreef 70
2135 DV Hoofddorp

Toegang gratis. Na afloop vragen wij een vrijwillige bijdrage
(advies: € 10, maar méér mag natuurlijk ook).

Reserveren noodzakelijk
Reserveren kan t/m donderdag 2 september 2021.