KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

12 okt 20:00
13 okt 14:00
Parochiehuis
20 okt 20:00
26 okt 19:30
Doopsgezinde Kerk

www.raadvankerken.nl

Voorstelling Bonhoeffer - Wie ben ik?

In de muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ stapt Kees van der Zwaard in de wereld van Dietrich Bonhoeffer.

Dietrich Bonhoeffer was een aanvankelijk zeer conservatief theoloog uit Duitsland die zich steeds meer tegen het nazi-regime ging verzetten. Zozeer dat hij in 1943 gevangen werd gezet. Toen ook nog aan het licht kwam dat hij verbonden was met de mensen die een aanslag op Hitler hadden gepleegd werd hij ter dood veroordeeld en opgehangen.

Hij deelde zijn onverzettelijkheid met mensen als Etty Hillesum, Martin Luther King en Nelson Mandela. Zie ook pagina 5 en 6 van deze Weerklank. In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde.

In de muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.

Datum: vrijdag 29 oktober 2021

Plaats: De Lichtkring, Lunenburgdreef 70, Hoofddorp

Toegang gratis – collecte bij uitgang.