KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

18 aug 10:00
20 aug 10:00
Leiden
25 aug 10:00
27 aug 12:00
Bijbelse tuin
08 sep 14:00
Parochiehuis
09 sep 20:00
17 sep 14:00

www.raadvankerken.nl

Samen in gesprek over de spanning tussen kerk en homoseksualiteit

Donderdag 11 november

van 14.00 tot 16.00 uur

in Het Parochiehuis, Kruisweg 1073, Hoofddorp.

“Seksualiteit en geloof hebben een ingewikkelde verhouding tot elkaar. Dat geldt nog sterker voor homoseksualiteit en geloof.” schrijven de theologen Ruard Ganzevoort, Mark van der Laan en Eric Olsman in hun boek: Adam en Evert, de spanning tussen kerk en homoseksualiteit”.

Het boek laat heel duidelijk zien hoe verschillend in kerkelijke kringen over homoseksualiteit gedacht wordt en hoe mensen daar mee worstelen. Nu 11 jaar later heeft het boek nog niets aan actualiteit verloren en zijn gesprekken daarover nog steeds van groot belang. In sommige kerken is homoseksualiteit breed geaccepteerd in andere niet of nauwelijks, of wordt er niet over gesproken.

De gemeente Haarlemmermeer wil uitstralen, dat mensen, die anders geaard zijn dan heteroseksuelen hier van harte welkom zijn en een veilige plek kunnen vinden.
Maatschappelijke organisaties, zoals onze KBO-Haarlemmermeer, alsook verschillende kerken hebben vorig jaar een overeenkomst getekend zich in te spannen voor gelijkwaardigheid voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid. Regelmatig is daarom in Hoofddorp bij het raadhuis de regenboogvlag te zien, evenals bij de protestantse kerken van PKN en de Doopsgezinde kerk.

Op 11 november gaan we over de moeizame relatie tussen geloof en homoseksualiteit met elkaar in gesprek.

Als inleider op ons gesprek hebben wij pastor Frans Bossink van het Spaarne Gasthuis gevraagd. Pastor Bossink is voorzitter van Het Werkverband van Katholieke Homopastores, dat al vele jaren pleit voor gelijke rechten in de katholieke kerk voor mensen met een homoseksuele of lesbische geaardheid. Hoe kijkt pastor Bossink aan tegen deze moeizame relatie? Met daarna de vraag hoe kijken wij daar tegen aan?

Iedereen die hier open met elkaar in gesprek wil gaan is van harte welkom.

Inlichtingen over deze bijeenkomst bij Leo Mesman 06 516 209 39 en Els van Dongen
welzijn@kbohaarlemmermeer.nl