KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

18 aug 10:00
20 aug 10:00
Leiden
25 aug 10:00
27 aug 12:00
Bijbelse tuin
08 sep 14:00
Parochiehuis
09 sep 20:00
17 sep 14:00

www.raadvankerken.nl

Is dwarsliggen rooskleurig?

In het jaarprogramma van de Raad van Kerken staat: 7 DWARSLIGGERS. De activiteiten zijn door corona steeds uitgesteld. Nu een kleine actie om het vol te houden: een gratis poster.
7 DWARSLIGGERS geeft met zeven verschillende activiteiten de zeven werken van barmhartigheid een gezicht. Voor de komende tijd waren bijvoorbeeld gepland:
• een avond met drie vrouwelijke politici uit de regio over de betekenis van Angela Merkel,
• samen met Boekwinkel Het Kruispunt een feestelijke presentatie van het boek ZEVEN WEGEN met een paar medewerkers aan het boek,
• een avond met Joris van Casteren, coördinator van de Eenzame Uitvaarten, over zijn boek ‘Eenzaamheid’, samen met boekhandel Stevens,
• voor het voorjaar een wandeling door Pax langs de dwarsliggers daar, met vragen als: waarom is de Asserweg naar Tobias Asser genoemd en waarom staan de bewoners met hun rug naar hem toe?

Bestel de poster

Maar uitstel is geen afstel, het duurt alleen lang. Om het wachten vol te houden een kleine en kleurrijke nieuwjaarsactie. Het is een veelkleurige nieuwjaarswens op een poster, die vertrouwen in barmhartigheid middenin onzekere tijden wil uitspreken én oproepen. Summier, maar juist daardoor krachtig: 2022 ROOSKLEURIG. Een soort credo, geïnspireerd door ‘Er is een roos ontloken’, het aloude kerstlied. Kerst brengt weer een rozenrode kleur in een donkere en grauwe wereld. Met zijn woorden en daden geeft het Kerstkind later kleur aan veel mensenlevens, ook al roept dat bloedrode tegenstand op. Dat weten meer dwarsliggers en toch gaan ze door.

De nieuwjaarsgroet 2022 ROOSKLEURIG, een klein postertje op A4-formaat, is gemaakt om voor het raam te hangen. Voorbijgangers hebben er dan ook wat aan en als je thuiskomt word je er weer aan herinnert. Help je mee Hoofddorp rooskleurig te maken? De postertjes zijn ook om uit te delen! Bestel gratis één of meer posters op 7dwarsliggers@gmail.com met je naam en adres en je krijgt ze in de bus.