KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

20 mei 17:00
25 mei 18:00
het Fundament
27 mei 17:00
01 jun 18:00
het Fundament
02 jun 20:00
03 jun 17:00
05 jun 09:30
05 jun 10:00

www.raadvankerken.nl

Sobere maaltijden 2022

SOBERE MAALTIJDEN 2022

In de Veertigdagentijd (of vasten- of lijdenstijd) worden verspreid over Hoofddorp op zes woensdagen sobere maaltijden georganiseerd. Zo’n maaltijd bestaat uit (vegetarische) soep en brood. Vooraf is er een inleiding en gesprek over een maatschappelijk thema.

Zo’n maaltijd is een goede gelegenheid om je te bezinnen op welke bijdrage je kan leveren aan een leefbare samenleving. Je wisselt daarover met anderen van gedachten en deelt je ervaringen.

Alle maaltijden zijn gepland op woensdagen.

Inloop 18:00 uur. Start 18:15 uur, afsluiting 19:15 uur.
Bij elke maaltijd zullen de op dat moment geldende overheidsregels met betrekking tot corona
worden gehanteerd. Zoals bijvoorbeeld de 1,5 meter afstandsregel, gebruik mondmaskers,
thuisblijven bij klachten en tonen coronatoegangsbewijs.
Daarom geeft u zich voor elke maaltijd apart op bij de organisator onder vermelding van uw bereikbaarheidsgegevens.
Reserveren kan via e-mail of per telefoon t/m de maandag vóór de betreffende maaltijd.
Zoveel mogelijk worden de themapresentaties tijdens de maaltijden via internet (KerkTV en/of YouTube) uitgezonden.
De gegevens van de organisatoren en de internetlinks vindt u bij de maaltijden..

- 2 maart Parochiehuis, naast Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1073
Op weg naar Zero Waste. In de westerse wereld wordt een veel te grote hoeveelheid grondstoffen en energie verbruikt. Een circulaire economie is het doel van Nederland in 2050. Toekomstmuziek? Lianne Willig vertelt hoe zij de hoeveelheid (plastic) afval in haar huishouden nu al drastisch reduceert.
Opgeven bij secretariaat@hjoannesdedoper.nl, tel. 023 56 38 145 (9-12 uur)
Niet via internet te volgen.

- 9 maart Parochiehuis, naast Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1073
De Parochiële Charitas Instelling en het Noodfonds van de diaconie van de protestantse kerken helpen inwoners van Hoofddorp die tijdelijk in acute (financiële) nood zijn geraakt. Medewerkers van beide noodfondsen lichten hun werkwijze toe.
Opgeven bij secretariaat@hjoannesdedoper.nl, tel. 023 56 38 145 (9-12 uur)
Via internet te volgen: www.hjoannesdedoper.nl/soberemaaltijd

- 16 maart Doopsgezinde kerk, Hoofdweg 691 westzijde
Het doopsgezinde Shirati ziekenhuis in het Maragebied van Tanzania huisvest in een bijgebouwtje 15 leprapatiënten. Sommigen behoorlijk verminkt en meestal verstoten door de familie. Ook dit jaar zijn nieuwe zelfs zeer jonge leprapatiënten opgenomen. Jolanda Amorison uit Aalsmeer is er meerdere malen geweest. Zij kan veel vertellen over het leven en het werken in de leprakolonie in Shirati, Tanzania.
Opgeven bij jenddegroot@hotmail.com, tel. 06 54 304 254
Niet via internet te volgen.

- 23 maart Marktpleinkerk, Marktplein 96
Het doel van House of Joy is migranten in Hoofddorp een " home away from home" te bieden. En samen met mensen uit verschillende culturen een plek te creëren, waar aandacht voor elkaar is, waar deelnemers elkaar bemoedigen en elkaar helpen. Er wordt regelmatig een interculturele inloop georganiseerd, afgesloten met een maaltijd. "We doen wat Jezus ons heeft voorgehouden; een plek van vreugde en vrede aanbieden".
Opgeven bij Anita de Vries MPKsoberemaaltijd@gmail.com, tel. 06 11 778 226
Via internet: www.pghoofddorp.nl/media_marktpleinkerk

- 30 maart De Lichtkring, Lunenburgdreef 70
Stichting Vier het leven inspireert en brengt mensen samen en zorgt ervoor dat ouderen mee blijven doen en onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij door samen te genieten van een middag of avond uit.
Opgeven bij pia.jonkman@ziggo.nl, tel. 023 565 27 58
Via internet te volgen: www.pghoofddorp.nl/media_lichtkring

- 6 april Géén maaltijd.

- 13 april De Ark, Muiderbos 36
Deze maaltijd is volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden. De presentatie is wel via KerkTV te volgen. Voor de aansluitende vesper hoeft u zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. Aanvang vesper 19.30 uur.

Hoe ben je een “Groene Kerk”? Er wordt uitgelegd wat Groene Kerk-zijn inhoudt. Ook wordt ingegaan op de groen groep en het verticale tuintje rond De Ark. Tot slot een uitleg over de Energiebank, ook onderdeel van het Groene Kerk-zijn.
Informatie bij francescwdon@hotmail.com, tel. 06 23 418 380
Via internet te volgen: www.pghoofddorp.nl/media_de_ark

Alle informatie is ook te vinden in de folder Sobere Maaltijden 2022.