KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

18 aug 10:00
20 aug 10:00
Leiden
25 aug 10:00
27 aug 12:00
Bijbelse tuin
08 sep 14:00
Parochiehuis
09 sep 20:00
17 sep 14:00

www.raadvankerken.nl

Aanval Tent of Nations

Op vrijdag 28 januari is de Tent of Nations aangevallen door een groep van meer dan tien gemaskerde mannen met knuppels. De broers Daoud en Daher Nassar werden zwaar mishandeld. Meta Floor, voorzitter Vrienden van Tent of Nations Nederland, roept op om in de pen te klimmen voor een brief aan president Abbas.

De Tent of Nations is in Hoofddorp vooral bekend na het bezoek van drijvende kracht Daoud Nassar aan De Ark, in 2013. In het seizoen 2016/2017 was Tent of Nations het jaarproject van het Meer-Minder-Fonds. Er kwam bijna € 8000 binnen voor de start van een wijngaard.

Bij de aanslag was Meta Floor als enige buitenlander aanwezig op de boerderij. ‘Zodra ik buiten het geschreeuw hoorde ben ik erheen gesneld en begon foto’s te maken’, vertelt Meta, ‘waarop de daders zich uit de voeten maakten’.

De zwaargewonde Daoud en Daher zijn er van overtuigd dat als Meta niet aanwezig was geweest, ze dit niet hadden kunnen navertellen. Ze zijn nu gelukkig buiten levensgevaar en goed aanspreekbaar. Er is goede hoop dat ze weer helemaal zullen herstellen. Emotioneel herstel van de klap lijkt meer tijd te vragen.

Lees meer op de website van de Raad van Kerken Nederland