KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

18 aug 10:00
20 aug 10:00
Leiden
25 aug 10:00
27 aug 12:00
Bijbelse tuin
08 sep 14:00
Parochiehuis
09 sep 20:00
17 sep 14:00

www.raadvankerken.nl

Bevrijdingswandeltocht door Hoofddorp

Wijkraad Toolenburg en De Lichtkring, kerk in Toolenburg, organiseren op zondagmiddag 1 mei een bevrijdingswandeling langs een drietal herdenkingsplekken in de wijken Toolenburg en Pax.

Coen Wessel, predikant van de Lichtkring, vertelt over de wandeling: “Deze activiteit is voor ons een aanloop naar de 4 mei herdenking. Oorlog en daarmee ook vrede zijn nog altijd zeer actueel door alle verschrikkingen die we dagelijks op het nieuws voorbij zien komen. In de tocht willen we stilstaan bij de monumenten en straten in de wijk die met de oorlog in ons eigen land te maken hebben. Daarnaast zullen we ook een verbinding leggen met de oorlog in Oekraïne.”

De wandeling begint op zondagmiddag 1 mei om 14:00 uur bij het vrijheidsbeeld aan de Rondenburglaan in Toolenburg, naast de “Poseidon” flat. Daar worden bloemen gelegd en stilte gehouden. Deelnemers aan de wandeling worden ook aangemoedigd om ook zelf bloemen mee te nemen. De wandeling bestrijkt twee kilometer, duurt ongeveer drie kwartier en is toegankelijk voor mindervaliden.
De tocht eindigt bij het beeld ‘De drie Vogels’ van Truus Menger in de wijk Pax. Daarna kunnen wandelaars een kop koffie krijgen in het wijkcentrum De Boerderij van Stichting Maatvast aan de Lutulistraat.

Meer informatie is te krijgen bij Henk de Vries
(De Lichtkring): 06 53 96 24 27.