Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Nieuws

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

03 jun 19:00
Joannes de Doper
06 jun 20:00
het Fundament
11 jun 10:30
De Ark
17 jun 13:00
Joannes de Doper

 

SITELINKS
www.raadvankerken.nl
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.ontmoetinghoofddorp.org

Acties voor Oekraïne

De vluchtelingen uit Oekraïne beginnen een heel klein beetje thuis te raken in Haarlemmermeer.

 

Verreweg de meeste Oekraïners zijn nu geregistreerd bij de gemeente Haarlemmermeer. Dat opent voor hen de mogelijkheid om te gaan werken en om zich te verzekeren. Er is nog wel veel hulp nodig. Soms bestaat die hulp uit kleine spulletjes, een andere keer uit speciale bijeenkomsten voor de Oekraïners. Het is mooi dat we als kerken hierin samen optrekken. Via een WhatsApp-groep is er goed overleg met alle kerken in de polder.

 

De Levend Evangelie Gemeente uit Aalsmeerderbrug heeft al een aantal keren spelletjesochtenden voor Oekraïense kinderen georganiseerd. Ze zijn nu ook begonnen met maaltijden. De Oekraïense vrouwen koken mee. Ze vinden het heerlijk of zelf weer eens hun eten klaar te kunnen maken. Op 11 juni worden Oekraïners meegenomen naar het ‘Kom in de kas-festival’ in Aalsmeer.

 

De gemeente Haarlemmermeer heeft aan de Beech Avenue 54-62 een soort gemeenschapscentrum voor alle vluchtelingen uit Oekraïne ingericht. In dit gemeenschapscentrum krijgen alle Oekraïense kinderen onderwijs. Ook is er een crèche en zijn er medische voorzieningen. Daarnaast kunnen hier activiteiten georganiseerd worden (cultuur, sport etc.). Ook wij als kerken mogen hier activiteiten ondernemen. Dat is best uitzonderlijk. We gaan hier een pastoraal spreekuur opzetten. Zes voorgangers uit de Protestantse, Doopsgezinde en Rooms-Katholieke kerken hebben aangegeven mee te willen werken aan het spreekuur.

 

Het is mooi dat het werk van de kerken ook door de gemeente Haarlemmermeer gezien wordt. In het informatiebulletin InforMeer en in HCNieuws verscheen een mooi artikel over ons werk.

 

Coen Wessel