Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Nieuws

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

03 jun 19:00
Joannes de Doper
06 jun 20:00
het Fundament
11 jun 10:30
De Ark
17 jun 13:00
Joannes de Doper

 

SITELINKS
www.raadvankerken.nl
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.ontmoetinghoofddorp.org

Alpha cursus start weer

Schuif aan bij Alpha Hoofdorp
Ontdek samen manieren om antwoorden te vinden op je levensvragen.

Ik leef, maar waarom? Wie ben ik eigenlijk? Wat is mijn doel? Wat is voor mij belangrijk? Vragen die veel mensen bezighouden, maar een simpel antwoord is niet makkelijk. Iedereen herkent deze gevoelens van onzekerheid en wie wil ze niet met anderen kunnen delen? Er gewoon even over praten, laagdrempelig, zonder enige verplichting. Alpha Nederland helpt zoeken naar een antwoord vanuit het christelijk geloof.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is best geloof bij de mensen, maar dat zien ze als iets individueels. Sommigen stellen dat ze wel in “iets” geloven, maar wat is dan dat iets? De kerk is voor velen een brug te ver, ze zien de kerk als een (te) strenge regelaar van wat wel en niet mag. Mensen zijn bang direct worden geconfronteerd met verplichtingen. Dat schrikt af.

Maar we kunnen wel een platform bieden om twijfels en vragen samen te bespreken Dat is het doel van Alpha waarbij we iedereen een plek bieden om vrijuit te kunnen praten over wat je bezighoudt. Waar je aan alles mag twijfelen, alles kan delen en waar iedereen welkom is, ongeacht achtergrond of leeftijd.

Vanuit deze gedachte organiseren we in Hoofddorp alweer de tweede Alpha. We starten woensdag 5 oktober en gaan in 10 bijeenkomsten in gesprek tot en met 14 december. De bijeenkomsten zijn van 18.30 tot 21.30 uur.
Locatie: Het Parochiehuis van de Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg in Hoofddorp.

De bijeenkomsten starten met een gezamenlijke maaltijd, want dat is de beste aanloop voor een goed gesprek. Waarover? We vragen ons af: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? De Bijbel lezen, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? En naast religie komen ook maatschappelijke onderwerpen voorbij. Iedere week staat iets anders centraal.

Dat wordt na de maaltijd eerst in het algemeen besproken, daarna praten we in kleine groepjes verder. Inspirerend, is de reactie die we veel horen, hier heb ik wat aan. Misschien dat er dan een vuurtje is aangestoken. En wat zou het mooi zijn, als dat zou kunnen blijven branden.”

Zin om mee te praten over wat je bezighoudt? Dan ben je welkom bij Alpha. Deelname is gratis, er is alleen een eigen bijdrage voor de maaltijd.
 

Datum, tijd en locatie


Woensdagen 5 oktober t/m 14 december 2022

Tijd: 19.30-21.30 uur

Plaats: Parochiehuis, RK Joannes de Doperkerk,
Kruisweg 1071, Hoofddorp


Informatie

Bij Marcel van Lochem en Angelique Poortvliet en op www.hjoannesdoper.nl/alpha.

Aanmelden
Via de website van de Joannes de Doper kerk: www.hjoannesdedoper.nl/alpha/
Of via het secretariaat van de Joannes de Doper kerk, tel.023-5638145, maandag t/m vrijdag 9-12 uur