Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Nieuws

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

03 jun 19:00
Joannes de Doper
06 jun 20:00
het Fundament
11 jun 10:30
De Ark
17 jun 13:00
Joannes de Doper

 

SITELINKS
www.raadvankerken.nl
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.ontmoetinghoofddorp.org

Kerstfeest met Oekraïners

In de lente en de zomer hebben we als kerken van Haarlemmermeer vooral vanuit ons zelf hulp aan Oekraïense vluchtelingen gegeven. Ondertussen zijn onze contacten met de Oekraïners zo goed dat we met een aantal van hen regelmatig overleggen. Het gaat dan deels over heel praktische zaken, zoals bij welke huisarts je moet zijn. De Oekraïners hebben ook zelf een hulporganisatie opgezet die thermisch ondergoed, warme kleren, winterschoenen, zaklantaarns en slaapzakken naar Oekraïne brengt. Als u iets heeft kunt u hen mailen haarlemmermeer4ukraine@gmail.com of bellen 06-27277240. U moet het wel zelf langs komen brengen in hun opslagruimte in Hoofddorp.


Een eerste gezamenlijke activiteit is een Kerstfeest voor Nederlanders en Oekraïense vluchtelingen in Nieuw-Vennep. We zingen Kerstliederen en luisteren naar het Kerstevangelie. We gaan ook samen aan tafel, want een Oekraïens feest zonder eten bestaat niet.


Op 29 november draaiden we in De Lichtkring de film ‘Adam, waar ben je’. Het is een Oekraïense film over het Griekse kloostereiland Athos. Het waren sfeervolle beelden van de ruige natuur en de schitterende kloosterkerken, maar de moeilijkheden van het kloosterleven werden niet uit de weggegaan. Eén van de filmmakers, een Oekraïense geestelijke die als vluchteling in West-Europa verblijft, hield een gloedvolle inleiding. Er was een goede opkomst en de opbrengst van de toegangskaartjes was voor Oekraïne.

 

Coen Wessel