Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Nieuws

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

03 jun 19:00
Joannes de Doper
06 jun 20:00
het Fundament
11 jun 10:30
De Ark
17 jun 13:00
Joannes de Doper

 

SITELINKS
www.raadvankerken.nl
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.ontmoetinghoofddorp.org

Oproep woonruimte

Vluchtelingen die de asielprocedure hebben afgerond en in Nederland mogen blijven wonen, zogenaamde statushouders, kunnen moeilijk aan woonruimte komen. Daardoor blijven ze in asielzoekerscentra wonen. Met als effect dat ze lastiger inburgeren, moeilijker aan werk komen en dat de asielzoekerscentra overvol blijven.


De gemeente Haarlemmermeer doet zijn best om voor een aantal van deze ‘statushouders’ woonruimte te zoeken, maar ook voor de gemeente is dat lastig. Vanuit o.a. de landelijke Protestantse Kerk is een initiatief gestart om mee te helpen zoeken naar woonruimte voor statushouders (zie https://dethuisgevers.nl ). Het idee is dat gewone burgers de gemeentes mee helpen zoeken. De Staatssecretaris is enthousiast over dit idee evenals de gemeente Haarlemmermeer.

 

De komende maanden gaan mensen uit kerken en andere maatschappelijke organisaties in Haarlemmeer op zoek naar woonruimte voor statushouders. Die woonruimte moet op orde zijn (wc, douche, keuken etc.) maar kan wat alternatiever zijn dan gewoonlijk: bijvoorbeeld in een verbouwd bedrijfs- of kantoorgebouw of in een ongebruikt gedeelte van een woning. Het gaat om tijdelijke huurcontracten van een half jaar tot twee jaar. De gemeente Haarlemmermeer geeft de statushouders na afloop van deze voorlopige opvang een woning.

 

De gemeente Haarlemmermeer roept huiseigenaren en eigenaren van bedrijfspanden op om woningen en panden aan te bieden ten behoeve van de huisvesting van statushouders.
Heeft u een geschikt pand, meld u dan bij ds. Coen Wessel, predikant te Hoofddorp c.wessel@pghoofddorp.nl. Hij kan u in contact brengen met de behandelend beleidsambtenaar. U kunt vervolgens met haar afspraken maken over mogelijkheden, denk hierbij aan huurprijs, huurcontract, periode van verhuur etc.