Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Nieuws

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

03 jun 19:00
Joannes de Doper
06 jun 20:00
het Fundament
11 jun 10:30
De Ark
17 jun 13:00
Joannes de Doper

 

SITELINKS
www.raadvankerken.nl
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.ontmoetinghoofddorp.org

Alpha cursus binnenkort van start

Ontmoeten, vragen en ontdkken – dat doe je op Alpha. Alpha is een reekjs bijeenkomsten waar je samen met anderen op zoek gaat naar antwoorden op belangrijke levensvragen. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

Na de eerste twee Alpha groepen, starten we op 10 mei een nieuwe reeks Alpha in de RK Joannes de Doperparochie. In tien gezellige en interactieve bijeenkomsten op woensdagavond ontdekken we wat het christelijk geloof inhoudt.

We beginnen elke avond met een maaltijd. Hét moment om elkaar te zien en op een ontspannen manier elkaar te leren kennen.Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover we met elkaar doorpraten in kleine groepen, bijvoorbeeld:

Is er meer? Wat zijn mijn levensdoelen? Hoe vind ik antwoorden? Mag ik twijfelen? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? De Bijbel lezen: waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk?

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken, samen met anderen. Er is ruimte voor al je vragen. Kijk voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op alpha-cursus.nl of neem contact op met Marcel van Lochem via hjoannesdedoper.nl/alpha.

In Nederland hebben ruim 300.000 mensen een Alpha gevolgd. Wie je ook bent, wat je ook gelooft, hoe kritisch je ook bent, je bent van harte welkom op Alpha

 

Alpha start op woensdag 10 mei en duurt tot en met woensdag 19 juli, van 18.30 uur tot 21.00 uur. We vragen alleen een bijdrage voor de kosten van de maaltijd (€ 7,50 per keer). Alpha vindt plaats in het parochiehuis van de h. Joannes de Doperkerk in Hoofddorp.