Deelnemende kerken:

Doopsgezinde Gemeente

Protestantse Gemeente

Rooms Katholieke Parochie

Nieuws

Volg ons op Facebook
KLIK HIER voor een abonnement op de vernieuwde digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken

Agenda

03 jun 19:00
Joannes de Doper
06 jun 20:00
het Fundament
11 jun 10:30
De Ark
17 jun 13:00
Joannes de Doper

 

SITELINKS
www.raadvankerken.nl
www.destalopdekaag.nl
www.bijbelsetuin.nl
www.ontmoetinghoofddorp.org

Angklung Concert Symphony of Indonesia

Op zaterdag 17 juni 2023 geeft het BYD Angklung Orchestra o.l.v. Nathalie Saaba een uniek concert in de Joannes de Doper kerk in Hoofddorp. Solisten Manik Kharismeyekti en Milka Kristianto i.s.m. het Indonesisch koor Maranatha uit Hoofddorp zullen hieraan meewerken. Dit bijzondere concert begint om 13.00 uur.

 

Programma
Er worden diverse liederen gespeeld en gezongen: populaire songs, Indonesische liederen en ook kerkliederen, een unieke combinatie van zang en angklung.

 

Angklung

Een angklung bestaat uit gestemde bamboekokers die zich in een frame bevinden. Bij het zijdelings heen en weer bewegen ontstaat een warm soort geluid. Elk instrument is met de hand gestemd en brengt één toon voort. Om met losse angklungs een complete melodie te kunnen spelen zijn meerdere spelers nodig Acht angklungs vormen samen een toonladder en een volledige groep angklungs omvat meerdere toonladders. De angklung is waarschijnlijk in de 13e eeuw voor Chr. ontwikkeld in westelijk Java en is populair in heel Zuidoost-Azië.

 

Maaltijden
Er is ook een mogelijkheid om maaltijden te bestellen die na het concert kunnen worden opgehaald om thuis van te genieten.

 

Kaarten en maaltijden bestellen
Kaarten €7,50 en de Indonesische maaltijden zijn te bestellen via de webshop van de Joannes de Doperkerk: www.hjoannesdedoper.nl/webshop

 

Opbrengst

De opbrengst van dit geweldige concert is voor de urgente restauratie van het parochiehuis van de Joannes de Doper kerk.

 

Kort

Angklung Concert Symphony of Indonesia

Datum: 17 juni 2023

Aanvang: 13.00 uur

Plaats: RK Joannes de Doperkerk, Kruisweg 1071, Hoofddorp