23 jun 19:30
03 sep 20:00
De Lichtkring

500 seconden voor 500 kinderen vervolg

• Als eerste hielden de protestantse kerk De Lichtkring in Hoofddorp-Toolenburg en De Schutse in Uithoorn op zondag 20 december een wake:
1. in De Lichtkring was er om 11.15 uur een online wake van 500 seconden, met een gebed, gedicht en bijbeltekst en een icoon voor stille meditatie.
2. in De Schutse in Uithoorn was er aansluitend aan de ochtendkerkdienst een wake.

20 december is twee dagen na de Internationale Dag van de Migrant op 18 december.

• Op 3 januari, de zondag van Driekoningen, gevolgd door de vlucht van Jezus met zijn ouders, zijn er vier wakes: twee in Hoofddorp en twee in Nieuw-Vennep.
1. In oecumenisch kerkcentrum De Ark in Overbos, Muiderbos 36, is er na de viering een 500-secondenwake, om 11.30 uur.
2. In de rooms-katholieke Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg 1073 is er in de viering van 10.00 uur op verschillende manieren aandacht voor ‘de 500’. Aanmelden kan via hjoannesdedoper.nl
3. In De Rank aan de Eugenie Prévinaireweg in Nieuw-Vennep organiseert de diaconie een wake, aansluitend aan de zondagmorgenviering van 9.30 uur, dus rond 10.30 uur.
4. De Katholieke kerk van Nieuw-Vennep houdt aansluitend aan de viering van 10.00 uur een wake.

Alle wakes zijn ook online te volgen op de websites van de betreffende kerk.

Ook in de Hoofddorpse Marktpleinkerk is een aandachtsmoment in de kerkdienst geweest.

Meer over ‘de 500’ en dit initiatief op vluchtelingenhaarlemmermeer.nl

Foto: de beroemde Madonna-del-Mare-Nostrum van Hansa Versteeg; foto en copyright ook van hem.